یکی از مشکلات اساسی که در اکثر سازه‌ها به چشم می خورد مشکل نم و رطوبت می‌باشد که در بعضی مواقع خسارات جبران ناپذیری را به سازه‌ها و ساختمان وارد می نماید و یکی از راهکارهای مقابله با ‎آن عایق‌کاری رطوبتی می‌باشد . در ایران با توجه به اقلیم و آب و هوا و نیز وجود منابع عظیم نفتی متداولترین عایق رطوبتی قیر و گونی می‌باشد که با پیشرفت تکنولوژی این روش جای خود را به عایق‌های پیش ساخته ( ایزوگام ) داده است .

عایق رطوبتی جدید

اما با پیشرفت علوم ونیز گرانی مواد نفتی و قیر در بعضی مواقع عایق‌های پیش ساخته نیز مقرون‌به‌صرفه نبوده و مهندسان را به آن داشت تا از مواد شیمیایی جهت عایق بندی سازه استفاده کنند که هم از نظر اقتصادی و هم از نظر کیفیت و کارایی بتواند با سایر عایق‌ها رقابت کند .

بعد از تحقیقات متعدد مهندسان موفق شدند که با استفاده از رزینهای اکریلاتی و استایرنی که با آب حل می شود، عایق رطوبتی جدیدی بسازند که صورت یک لایه mm ۱ روی سطوح مورد نیاز اجرا می‌شود و انعطاف پذیر نیز می‌باشد . این مقاله به بررسی و مطالعه عایق جدید و مقایسه آن با سایر عایق‌های رطوبتی می پردازد.

عایق رطوبتی با امکان انعطاف زمینه جدیدی برای مصرف امولوسیونی پلیمر پایه آب امروزه مانند فرن‌ها پیش‌ساخته‌شده از قیر همچنان به عنوان رایج‌ترین روش پوشش کف مورد استفاده قرار می‌گیرد کاربرد قیر و یا آسفالت دشوار و مستلزم صرف وقت زیاد می‌باشد حتی امولوسیون‌های ساخته‌شده از قیر نیز تغییر اندکی را در دشواری این کاربرد ایجاد نموده‌اند. همانطور که می‌دانید باید قیروگونی را تا میزان ۱۵۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد حرارت داد، ریختن و تسطیح ترکیبی با این درجه حرارت بسیار دشوار می‌باشد.

بنابراین امولوسیون‌های ساخته‌شده از قیر با امکان کاربرد درجه حرارت نرمال مورد استفاده قرار می‌گیرد. اینگونه امولوسیون‌های نفتی در آب حدودا دارای ۵۰% قیر می‌باشد.

با سفت شدن این امولوسیون آب آن تبخیر و قیر بصورت بیندر باقی می ماند. ترکیبات کف‌سازی بام ، بر پایه امولوسیون پلیمرهای جدید عملکرد کاملا‏ً متفاوتی دارند ، شاید مهمترین ویژگی آن‌ها ایجاد یک لایه نازک ( فیلم )با امکان انعطاف بعد از خشک شدن باشد.

مزایای عایق جدید

  1. فاقد آلودگی و آسیب‌های فیزیولوژی می‌باشد.
  2. کاربرد آن‌ها ساده است .
  3. رنگ پذیرند .
  4. خطر آتش‌سوزی ندارند .
  5. چسبندگی خوبی نسبت به سطوح مختلف دارند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.