انواع ایزوگام‌های مختلف

ایزوگام‌ها را براساس نوع ساخت ، مواد تشکیل دهنده ، نوع روکش و … به چند نوع تقسیم می کنند که هر نوع متناسب با استفاده ای که از آن می شود ساخته می شود به عنوان مثال نوع ایزوگامی که در باتری موتور خودرو استفاده می‌شود با نوع ایزوگامی که برای کف استخر استفاده می‌شود یا نوع ایزوگامی که برای پشت بام استفاده می‌شود متفاوت است با شناخت انواع ایزوگام‌ها و کارایی هر نوع از ایزوگام‌ها می توانیم بهترین نوع آن را برای کار خودمان انتخاب کرده و از آن برای کاری که نیاز داریم استفاده کنیم .
انواع ایزوگام‌ها می‌تواند در قیمت ایزوگام و همچین قیمت نصب ایزوگام تاثیر بسیاری داشته باشد پس بهتر است با آشنایی بیشتری اقدام به خرید و یا نصب ایزوگام کنیم .

ما در این مقاله سعی داریم تا شما را با انواع ایزوگام‌ها آشنا کنیم تا در هنگام خرید ایزوگام مورد نیاز خود بتوانید بهترین نوع ایزوگام متناسب با کار خود انتخاب کنید . پس لطفا تا آخر این مقاله همراه ما باشید تا بتوانید اطلاعاتی را در این زمینه کسب کرده و در آینده دچار مشکل نشوید .

تعریف ایزوگام

در ابتدا قبل از اینکه به انواع ایزوگام بپردازیم بهتر است تا با ایزوگام بیشتر آشنایی پیدا کنیم و تعریفی از آن در ذهن داشته باشیم ایزوگام در واقع نام بازرگانی برای گونه از عایق ضد نم برای پوشاندن سقف پشت بام ها ، کف استخرها ، درون برخی وسایل و … است که برای جلوگیری از نفوذ آب و مواد نفتی به داخل ازآن استفاده می‌شود . مواد تشکیل دهنده ی ایزوگام از قیر و مواد نفتی و الیاف مصنوعی است که هرکدام براساس نوع مواد به کار رفته در آن به چند دسته تقسیم می شوند که در این مقاله به آن ها اشاره خواهیم کرد . ایزوگام‌ها با پوشش دادن ناحیه ی مورد نظر باعث افزایش عمر ساختمان می شوند و همچنین از وارد شدن هزینه‌های زیاد به پیکره ی ساختمان جلوگیری می کنند .

انواع و اقسام ایزوگام

انواع ایزوگام‌ها براساس نوع مواد سازنده آن ها

انواع ایزوگام

ایزوگام‌ها را براساس نوع مواد سازنده ی آن ها به دو نوع تقسیم می کنند که شما را با آن ها آشنا می‌کنیم .

۱- ایزوگام‌های پلیمری

در این نوع از ایزوگام‌ها حدود 60 تا 70 درصد از قیر استفاده می شود . برای تهیه ی این نوع از ایزوگام قیر ، مواد نفتی و چند نوع محصول پتروشیمی دیگر را با هم مخلوط می کنند و بعد این مخلوط را در کارخانه به صورت ایزوگام عرضه می کنند . از جمله مواد دیگری که در این نوع ایزوگام استفاده می شوند می توان به پلی استر ، لایه ی آلومینیوم و تیشو اشاره کرد که ترکیب همه ی این مواد با هم می توانند لایه ای محکم ایجاد کنند که از نفوذ هرگونه مواد نفتی و آب جلوگیری میکند .

۲- ایزوگام‌های دمیده

ماده ی اصلی برای ساخت این نوع از ایزوگام‌ها قیر است . این نوع ایزوگام‌ها از دمیدن هوا به یک مازوت یا نفت کوره ای درست می شوند به همین دلیل به این نوع از ایزوگام‌ها ایزوگام‌های دمیده می گویند . این نوع از ایزوگام نسبت به ایزوگام‌های پلیمری از قدرت وعمر کمتری برخوردار هستند که باعث می شود دارای ضریب نفوذ بیشتر باشند و مقاومت کمتری در برابر آب و مواد نفتی داشته با شند . از این نوع ایزوگام‌ها بیشتر در اندود کاری ، باتری موتور و ساخت ورق‌های پوشش بام استفاده می شود .

انواع ایزوگام‌ها براساس لایه‌های تشکیل دهنده ی آن

ایزوگام‌ها را براساس لایه‌های به کار رفته در آن ها نیز به چند دسته تقسیم می کنند که به آن ها اشاره می کنیم .

۱- ایزوگام تک لایه

این نوع از ایزوگام‌ها از پلی استر دوخته شده اند که ضخامت کم و انعطاف پذیری بالا دارند . این ایزوگام بیشتر در مواردی داخلی به کار می رود .

۲- ایزوگام دو لایه

در ساخت این نوع از ایزوگام علاوه بر مواد به کار رفته در ایزوگام تک لایه از تیشو نیز استفاده می شود که همین عامل باعث ضخامت و استحکام بالای ایزوگام شده است . از این ایزوگام در مواردی که نیاز به استحکام بیشتری است استفاده می شود .

انواع ایزوگام‌ها براساس روکش‌های به کار رفته در ایزوگام

ایزوگام‌ها را براساس روکش‌های به کار رفته در آن نیز دسته بندی می کنند که هر کدام در جاهای مخصوص خودش به کار گرفته می شود .

۱- ایزوگام با روکش آلومینیومی

در این نوع از ایزوگام‌ها همان طور که از نامشان پیدا است از روکش آلومینیومی استفاده می شود . این نوع از ایزوگام بیشتر برای مکان هایی مناسب است که در معرض شدید نور آفتاب قرار دارند مثلا از این از ایزوگام‌ها در پشت بام ها استفاده می‌شود .

۲- ایزوگام بدون روکش آلومینیومی

این نوع از ایزوگام‌ها به دلیل نداشتن روکش مناسب برای مکان هایی که در معرض نور شدید آفتاب هستند استفاده نمی شوند بلکه از آن ها بیشتر در پی ها ، عایق کاری سرویس پهداشتی ، کف استخرها و … استفاده می شود .

۳- ایزوگام با روکش سنگریزه ای

از این ایزوگام‌ها بیشتر در پشت بام ها استفاده می شود . این نوع از ایزوگام‌ها به دلیل مواد تزئینی به کار رفته در آن بیشتر برای موارد تزئینی و زیبایی ساختمان به کار گرفته می شوند .

جمع بندی نهایی

در این مقاله ما شما را با انواع ایزوگام‌ها آشنا کردیم شما می توانید با استفاده از اطلاعات بالا و همچنین موارد استفاده ی خود از ایزوگام هرکدام از ایزوگام‌ها را که خواستید مورد استفاده قرار دهید و از ان بهترین استفاده را ببرید . دقت کنید که دانستن این موارد در هنگام خرید لازم است ولی کافی نیست برای همین لازم است که نکاتی را در هنگام خرید رعایت کنید که ما این موارد را در قالب مقاله ای دیگر آورده ایم که می توانید با مراجعه به آن مقاله اطلاعات کافی را بدست آورید . امیدوارم از این مقاله استفاده ی کافی را برده باشید و بتوانید از این اطلاعات استفاده کنید ممنون که تا پایان مقاله همراه ما بودید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *